sábado, 27 de octubre de 2007

Valors d'EUiA

D’esquerres
Volem una societat amb justícia social, plenes llibertats individuals i col·lectives, radicalment democràtica en un planeta habitable i sostenible. Amb igualtat en les esferes econòmica, política, social i cultural.

Transformadors i anticapitalistes
El capitalisme té inherents les injustícies, les desigualtats i explotacions que avui presenciem. La superació d’aquest sistema econòmic actualment en la fase de globalització neoliberal d’explotació d’éssers humans per éssers humans, d’imperis a pobles i de depredació del planeta és imprescindible per tenir un món en pau, sostenible i on els éssers humans siguin lliures i iguals.

Catalans i republicans
És català o catalana qui viu, treballa o ho intenta, a Catalunya. Defensem els drets nacionals de Catalunya i el seu dret a l’autodeterminació basat en què democràticament la ciutadania pugui escollir el seu futur i el què vol ser. Ens sentim republicans per tradició democràtica, per memòria històrica i per la vinculació amb els valors de llibertat, igualtat i fraternitat.

Federals
Creiem en l’articulació federal i plural de Catalunya amb la resta de pobles de l’Estat i amb Europa. On es combinin el màxim autogovern que desitgem amb el govern compartit en aquells assumptes que siguin comuns.

Internacionalistes i solidaris
Amb l’objecte de lluitar per tots els drets humans a tot arreu ens solidaritzem i sentim copartíceps amb les lluites dels pobles de tot el món que lluiten contra l’opressió, per la justícia, les llibertats i la seva dignitat.

Plurals
Creiem que és un valor en si la nostra pluralitat, on la suma de persones i col.lectius amb diferents orígens i sensibilitats dóna com a resultat un projecte més fort i ric.

Unitaris
La nostra vocació unitària es manifesta tant amb les organitzacions polítiques com amb les socials quan es tracta de millorar les condicions de vida, de treball, democràtiques i culturals de la ciutadania.

1 comentario:

Upyd Cornellà dijo...

¿Son ustedes nacionalistas o no?. No me ha quedado claro. Yo soy comunista, pero nacionalista no, ni mucho menos. Hasta ahora han contado ustedes con mi incondicional voto, pero acabo de leer sus valores y me ha surgido esta duda. Ruego una aclaración.
Saludos muy cordiales.